Meer informatie

Adres en route
 

De Kersentuin, Atalantahof 11, 3544 VD Utrecht

De Kersentuin is als volgt bereikbaar:

 • Op de fiets in circa 20 minuten vanaf station Utrecht Centraal (via de Daphne Schippersbrug).
 • Met het openbaar vervoer in circa 20 minuten vanaf station Utrecht Centraal. Bus 28 richting Vleuterweide, vertrek Centrumzijde perron A, uitstappen halte Eerste Westerparklaan, nog 1 minuut lopen.
 • Met de auto: A12 afslag 15 (De Meern) of A2 afslag 6 (Vleuten) en dan nog 5 à 10 minuten rijden.

Projecthuis huren

De Kersentuin heeft een gemeenschappelijk projecthuis met twee ruimtes waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Ook niet-bewoners kunnen op werkdagen deze ruimtes huren voor bijvoorbeeld vergaderingen, cursussen of workshops die enige overeenkomst hebben met het gedachtengoed van de Kersentuin.

 • Kleine ruimte: circa 35 m2, geschikt voor vergaderingen, consulten of cursussen tot circa acht personen.
 • Grote ruimte: circa 70 m2 met twee vloerniveaus en een keuken, geschikt voor bijeenkomsten tot circa twintig personen. Beamer en scherm aanwezig.

De ruimtes worden niet aan derden verhuurd voor privé-bijeenkomsten.

Voor meer informatie en verhuurprijzen graag onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan contact op.


  Rondleiding aanvragen

  Wij ontvangen vaak groepen om het duurzame en sociale gedachtegoed van de Kersentuin te delen. Ook jouw groep is welkom; in het bijzonder (startende) bewonersgroepen of -initiatieven. Een rondleiding duurt meestal anderhalf tot twee uur en er is plaats voor maximaal veertig personen. We vragen daarvoor een passende vergoeding.

  Vraag een rondleiding aan via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan contact met je op. Samen maken we een programma dat past bij jullie wensen. We zijn als bewoners zelf jullie gids, in onze vrije tijd. Plan daarom ruim van tevoren een datum.


   Wonen in de Kersentuin

   Iedereen is welkom om in de Kersentuin te komen wonen. Wel vragen we je om je vooraf goed te informeren over onze buurt. Kom eerst eens kijken, werk een keer mee op een tuinwerkdag en maak een praatje met bewoners. Proef de sfeer en kijk of de Kersentuin bij je past.

   Huurders of kopers van woningen in de Kersentuin zijn (volgens zowel huur- als koopakte) verplicht lid van de bewonersvereniging. Dat is vastgelegd om iedereen die in de Kersentuin woont mee te laten praten over wat we onderling regelen en om de kosten van onder andere het gezamenlijke projecthuis en de parkeergarage te betalen.  Het lidmaatschap van de bewonersvereniging en – bij kopers – van de Vereniging van Eigenaren brengt dus ook kosten met zich mee in de vorm van VvE-bijdrage en -onderhoudsreservering . Ook betalen bewoners die een auto gebruiken maar geen eigen parkeerplek hebben gekocht extra contributie.

   Een woning huren 

   De sociale huurwoningen worden in de Kersentuin verhuurd door woningcorporatie Portaal. De Kersentuin heeft, in samenwerking met Portaal, een eigen wachtlijst voor geïnteresseerden die in aanmerking willen komen voor een huurwoning.

   Om op de wachtlijst van de Kersentuin te komen, is inschrijving bij Woningnet Utrecht vereist. Woningnet stelt de voorwaarden waar een potentiële huurder aan moet voldoen om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen, zoals bijvoorbeeld inkomen.
   Het inschrijfgeld voor de wachtlijst van de Kersentuin is eenmalig €10,- en daarna €5,- per jaar. Als je op de wachtlijst staat nodigen we je uit voor activiteiten. We verwachten dat je eenmaal per jaar aan een activiteit deelneemt.
   Voor meer informatie over hoe je op de wachtlijst kunt komen kan je een mail sturen naar huurcom@kersentuin.nl.

   Een woning kopen

   Op dit moment zijn er geen woningen te koop.

   Wie komt wonen in De Kersentuin wordt lid van Bewonersvereniging De Kersentuin en Vereniging van Eigenaren De Kersentuin. Beide verenigingen zijn zeer actieve verenigingen, waarin bewoners bepalen. Je hebt dus veel invloed op je eigen woonomgeving en leert zo ook makkelijk je medebewoners kennen. Er zijn actieve whatsapp-groepen en een actief digitaal forum. Bij de bewoners is veel kennis aanwezig over alles wat met het wonen in De Kersentuin te maken heeft. Bewoners zorgen met elkaar voor het groen in de wijk: naast het  openbaar groen in de 2 straten ook het gemeenschappelijk groen (onder begeleiding van 2 hoveniers en op een aantal ochtenden per jaar). Daarnaast is er een half-ondergrondse parkeergarage, waardoor er op straat  weinig auto’s staan (en voor het huis helemaal niet). Er zijn 2 gemeenschappelijke ruimtes, waar bewonersvergaderingen, -bijeenkomsten en -feesten gehouden worden, en die ook voor een schappelijke prijs privé gebruikt kunnen worden. In de wasmachineruimte staan 5 wasmachines voor gemeenschappelijk gebruik.

   Geen parkeervergunning nodig, maar wel bijdrage aan bewonersvereniging met gebruik gezamenlijke parkeergarage. Een vaste huurplek voor een auto kost € 62 per maand, een flexplek €30 per maand.