De groenomgeving

Een groene oase in vinex-landschap...


De Kersentuin heeft als ontwikkelaar zelf grip gehad op de inrichting van het eigen en openbaar groen. Zo is er al in een vroeg stadium voor gekozen om een half-ondergrondse parkeergarage te bouwen, waardoor minder parkeerruimte buiten noodzakelijk werd en meer groen aangelegd kon worden. Daartoe is een landschapsarchitect in de arm genomen. Het openbaar groen is vervolgens in goed overleg met de Gemeente Utrecht in eigen beheer genomen. Samen met een aantal ecologische hoveniers wordt door de bewoners op tuinwerkdagen hard gewerkt aan het onderhouden van het openbaar en gemeenschappelijk groen.
Dit alles heeft geleid tot een bijzondere oase in een stedelijk Vinex-landschap.

Maar hoe ziet die groenomgeving van de Kersentuin er dan uit?
Het Kersentuingroen is glooiend ingericht met thematische delen zoals bijvoorbeeld een 'Kersenbongerd' of een 'Kersenbos', er is een kindermoestuin, een wilgentunnel, een inheemse tuin, een daktuin (op de parkeergarage) en een kruidenspiraal.
Door verschillende soorten bomen, struiken en planten te gebruiken trekt een grote verscheidenheid aan vogels, vlinders, insecten, maar ook andere dieren naar de Kersentuin. Ook daar wordt speciaal op gelet.
Binnen dat groen zijn voor de kinderen tal van 'speelaanleidingen' geplaatst en zij kunnen zich vrijelijk tegoed doen aan het vele 'snoepfruit' (aardbeien, frambozen, bramen, kersen). Er is een zelfgebouwd prieel op de daktuin en er is een prachtig amfitheater aangelegd, waar zo'n 130 mensen kunnen plaatsnemen; mét een tunneltje voor de kinderen. In de planning zit overigens ook nog een waterspeelplaats voor de wat jongere kinderen. Zoals alles in de Kersentuin: door bewoners bedacht; door bewoners gerealiseerd!

foto-impressie bij deze pagina

Laatst bezochte pagina'sHuidige pagina
De groenomgeving

Snel naar...
Home
Contact
Colofon